Alla inlägg den 20 februari 2014

Av Rebecca - 20 februari 2014 18:30

Deco är ett särskilt sorts puzzel ifrån Jumbo. Det ser nästan ut som vanligt, bortsett ifrån ramen som är väldigt märklig. (Se bild längst ner). Istället för en rak och jämn kant som de flesta puzzel (även runda puzzel har en jämn kant) kommer här en vågig kant med uddar och bukter, och till och med hål! 

Alla deco har dessutom inte samma ram. Äger själv två stycken och de har samma kant, men jag har undersökt bilder på några andra och sett att det finns i alla fall två olika sorters ram.

Det följer med "extrabitar", bitar som passar runt ramen och i hålen, som man kan använda när man lägger puzzlet för att få ihop krumbukterna. Dessa bittar har bara sin yttersta kant med motiv, och resten är ofärgad, så de är lätta att se och plocka undan om man inte vill använda dem.

En annan hjälp man får är att man får en mittenbit som är större än alla andra, som man ska utgå ifrån. Detta eftersom ramen är svår att börja med. 

Vad jag vet har alla deco 1000 bitar.

Deco finns med i alla fall tre olika teman på motiv:

Det första är vackra miljöer. Där finns bland annat Hidden lake chateau, Lakeside Retreat och Afternoon chat. De flesta har vatten med i morivet, och är lugna, rofyllda konstverk. 

Den andra typen är julpuzzel. Det finns ett par olika juldeco. Det känns som väldigt traditionsenlig jul med bland annat en vintergata (Late Wandeling) och en med tomten (Santa's list). Hög julstämning på att lägga ett sådant i december.

Den sista kategorin, som jag än bara har sett ett puzzel av, är Disney. Disney's Cinderella heter det, och jag vet inte om det finns fler plannerade i den serien. Det skulle inte vara första gången det görs en kollektion av prinsesspuzzel. Skuller personligen då vara sugen på att se lite annorlunda prinsessor; kanske Merida, Rapunzel eller varför inte något från Frozen?

 

Presentation


En blogg om puzzel i alla dess härliga former och storlekar

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Omröstning

Hur hittade du till den här bloggen?
 Via bloggplatsens hemsida
 Via en annan bligg
 Via facebook
 Via google (oplanerat)
 Jag sökte aktivt upp bloggen/kan adressen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards