Alla inlägg den 6 juli 2011

Av Rebecca - 6 juli 2011 17:33

 


Trefl Puzzle, The Collosseum in Rome, 26068

Antal bitar: 1500

Storlek: 85x58

Annat: Två bitar passade inte trots att de hörde ihop, men lite våld löser allt =D


Tid för bygge: Ett halvår, fast extremt ointensivt. När vi jobbade lite varje dag så kan man räkna ca 4 veckor.

Kommentarer: Jag älskar det här puzzlet. Det är svårt, men inte omöjligt i rätt ljus. När vi hade dålig belysning såg den mörka delen av himeln exakt likadan ut överallt, men när solen kom fram var det underbart med alla de olika små nyanserna. Kvaliteten på bilden var också väldigt bra.

Vi byggde i ordningen ramen-himmeln-byggnaden och det var en bra plan. Himmeln tog nog hälften av tiden och det var den svårare biten, men man ska inte lura sig själv, Colosseum var svårt det med. Mycket av fasaden såg i princip likadan ut och mänder av tegel vs marmor var svårplacerad. En hel del huvudbry fick vi också med bitar som vi trodde skulle tillhöra himeln, när det visade sig att de skulle sitta i valven.

För övrigt var det ett ganska nyanserat puzzel med förhållandevis klara riktmärken för var olika bitar skulle sitta, turkost längst ner, gråsvart längst upp osv, och bilden var fin.

Bitarna passade utmärkt! Man skulle kunna lägga hela puzzlet upp och ner och ändå klara det bara för att man kunde se exakt vilken bit som passade var. Utmärkt kvaliet! Bitarna satt ochså ihop ordentligt, det var möjligt att lyfta fem, sex bitar genom att bara hålla i en av dem. Ett litet minus med de två bitarna som inte passade, men annars var det helt utan fel.


Sammanfattning: Häftig bild, bra färger, magiska bitar, 4 veckor. Ett underbart puzzel!

Poäng: 9,0

M: 3,0 (Det är så snyggt!)

F: 1,0 (Ser ni de mörka molnen? Går inte att bygga utom under en viss halvtimme på eftermiddagen när solen står precis rätt för att man ska kunna avgöra nyansen)

B: 2,0 (Perfekta. Vid dåilgt ljus (se ovan) var det passformen som räddade oss)

L: 1,0 (Tilltagen låda som höll ihop)

O: 2,0 (UNDERBART!)


  

Av Rebecca - 6 juli 2011 13:21

Angelica kom hem på sin lunch idag, och då var vi bara tvugna att bygga klart Colosseum som har legat i vårt vardagsrum sedan juldagen. Ett underbart vackert puzzel som vi fick i julklapp 2010 och som vi har småbyggt på sen dess. Nu på sommarlovet tog det riktig fart och äntligen är vi klara! De senaste två veckorna har vi i princip lagt halva puzzlet. Recension kommer strax.


Jag rullade också upp puzzelmattan för att bygga på det vi har där och insåg till min förfäran att den var skitig! GRRR! Vi har uppenbarligen låtit den ligga frame för länge och låtit den bli dammig, och dessutom har vi hårat på den; både på puzzlet och i lådan med alla bitarna. Disgusting. Spenderade en halvtimme med att dammsuga mattan (med puzzlet på) och sedan plocka resten av skiten förhand och ta alla hårstrån i lådan. Nu ser det äntligen bra ut.

Puzzlet som ligger på mattan är Clementoni och riktigt snyggt. Detta är inte en bra bild, men ni får en bra när vi har byggt färdigt den =D

Av Rebecca - 6 juli 2011 11:30

Detta är min alldeles nyöppnade blogg som kommer att handla om det som namnet säger: Puzzel. Jag är en artonårig tjej som (snart) pluggar sista året på den naturvetenskapliga linjen på gymnasiet och på min fritid älskar jag att bygga puzzel. Jag bygger med min syster Angelica, och ibland dyker en förvirrad mamma upp också.


I bloggen tänkte jag berätta om hur det går med mitt byggande, visa olika puzzel, berätta om olika märken, recensera de jag har byggt och tipsa om nya spännande puzzel som finns.


Själv bygger jag sällan något på under 1000 bitar, dock finns det Wasgijpuzzel med 500 som jag bygger, men de är ju svåra på sitt sätt, så det känns ändå som en utmaning.


Detta var själva introt, så nu öppnar vi bloggen!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


En blogg om puzzel i alla dess härliga former och storlekar

Fråga mig

12 besvarade frågor

Gästbok

Omröstning

Hur hittade du till den här bloggen?
 Via bloggplatsens hemsida
 Via en annan bligg
 Via facebook
 Via google (oplanerat)
 Jag sökte aktivt upp bloggen/kan adressen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards